Audiogram

Audiogram lezen

(communicatie)problemen verklaard vanuit het audiogram.

Ik hoor wel dát je wat zegt, maar versta niet wát je zegt!

Ervaar jij dit ook? Wil jij weten hoe dit komt?

Het is misschien voor jou en/of jouw omgeving lastig te begrijpen waarom jij iets niet hoort of verstaat, zelfs niet met hoortoestellen of een Cochleair Implantaat (CI). Of waarom jij op het ene moment een gesprek prima kunt volgen, terwijl dit op een ander moment helemaal niet lukt.

Wil je weten waarom jij (communicatie)problemen ervaart ten gevolge van jouw gehoorverlies? Dan is het goed om jouw audiogram te leren lezen. Door het kunnen lezen van jouw audiogram(men), krijg je meer inzicht in jouw gehoorverlies.

Nadat jouw gehoorverlies door mij zichtbaar is gemaakt in een spraakbanaan, ga je beter begrijpen waarom jij moeite hebt met het horen van bepaalde geluiden, het verstaan van bepaalde woorden.

Kortom: Jouw (communicatie) problemen zijn verklaard vanuit jouw audiogram. 

Nu jij jouw problemen ten gevolge van jouw gehoorverlies beter bent gaan begrijpen, kun je aan andere uitleggen waarom jij sommige geluiden niet hoort. En hoe het komt dat jij sommige woorden wel hóórt, maar niet verstáát. En waarom dit per situatie kan verschillen.

part-1

Altijd al willen weten wat alle tekens in het audiogram betekenen?

Ben je de uitleg over jouw audiogram (deels) vergeten en wil je de kennis hierover weer even ophalen?

part-3

Wil je graag weten hoe jouw gehoorverlies er in een spraakbanaan uitziet?

Spraakbanaan

Een spraakbanaan is een figuur waarin klanken en enkele geluiden die we kunnen horen zijn verwerkt.

Bij een normaal gehoor kunnen we alle klanken goed opvangen, van elkaar onderscheiden en dus goed verstaan. Ook horen en herkennen we alle omgevingsgeluiden.

Als er sprake is van een gehoorverlies, dan is niet meer het geval. In een spraakbanaan kan worden afgelezen welke geluiden niet meer of niet meer goed gehoord worden en welke klanken niet of minder goed worden verstaan.

Spraakbanaan voorbeeld
Spraakbanaan

Spreekt jou dit aan?

Dan is één van onderstaande trajecten iets voor jou! Kijk welk aanbod het beste bij jouw wensen past. De pakketten worden zowel online als offline aangeboden. Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak.

Pakket 1

Dit pakket biedt:

Dit pakket kost:

€115,-

(incl. btw)

Pakket 2

Dit pakket biedt:

Dit pakket kost:

€175-

(incl. btw)

Pakket 3

Dit pakket biedt:

Dit pakket kost:

€330,-

(incl. btw)

Ervaringen