Ervaringen

Ervaringen

Marianne (partner van een slechthorende)

Sinds ik mijn problemen met de slechthorendheid van mijn man (79) heb kunnen vertellen aan Caroline en zij mij volledig begreep en eenvoudig toe te passen tips voor mij had, is de relatie tussen mijn man en mij weer veel intensiever. We kunnen weer een gesprek voeren. We hebben het weer fijn samen. Mijn man heeft nu in de gaten dat slechthorendheid niet alleen problemen veroorzaakt waar híj tegenaan loopt, maar dat het voor mij ook problemen met zich meebrengt. Hier kunnen we nu samen over praten en elkaar wijzen op de tips die we gekregen hebben om de communicatie op gang te houden."

Een dankbaar echtpaar

"Elkaar weer beter leren ‘verstaan’." Vanwege de ouderdomsslechthorendheid van mijn echtgenoot (67), hadden mijn man en ik ernstige communicatieproblemen en daardoor vaak ruzie. Wij vroegen advies aan Caroline. We hebben Caroline in drie sessies onze ervaringen en vragen uitgebreid kunnen voorleggen. Daarop heeft zij ons spreek- en luistertips kunnen geven, die ons uitstekend helpen om beter met elkaar te communiceren. Ook besprak Caroline met ons de technische mogelijkheden die er zijn, om spraak te versterken in diverse settingen. Ze verwees ons door voor verdere technische oplossingen en gaf ons advies over een mogelijk vervolgtraject. Zo vonden wij, veel beter dan tevoren, onze weg in de wereld van hulpmiddelen bij slechthorendheid en mijn man en ik zitten nu weer op één lijn! Wij zijn dankbaar voor de adequate hulp die Caroline ons geboden heeft!

Annie

Het gaat beter met mij na ons gesprek. Nu ik antwoorden heb gekregen lijkt het wel alsof ik verdrietig mag zijn, zo lang zoveel frustratie. Gesprek met mijn manager gehad en ze zou het opnemen met personeelszaken, nog niets gehoord. Ook om een eigen telefoon gevraagd, nog niets gehoord. Maar ook dat kan ik los laten, het is nu hun probleem geworden ze weten ervan. Ik doe mijn werk en ik doe wat ik kan doen. Heel erg bedankt!
62 jaar

Anne-Marie

Na de diagnose otosclerose begon voor mij de praktische zoektocht naar het vinden van de best passende gehoortoestellen. Ik merkte dat ik naast deze zoektocht heel veel vragen had over mijn gehoorprobleem en wat dit betekent voor het dagelijkse leven. Caroline kon mede op basis van mijn audiogram en al haar kennis en ervaring mijn vragen beantwoorden. Terugkijkend zie ik dat het contact met Caroline mij heel veel rust heeft gegeven. Daarnaast heeft mij dit ook het vertrouwen gegeven dat als ik in de toekomst andere vragen heb, of i.v.m. gehoorprobleem tegen bepaalde zaken in de privé- of werksituatie aan loop, ik hiervoor bij Caroline terecht kan. Ook dat geeft rust.
38 jaar

Janneke

Een audiogram is meer dan cijfers, puntjes, kleuren en piramides en kan jou veel vertellen over jouw gehoorverlies. Maar waar staat dit allemaal voor en hoe kun je het begrijpen? Een spraakbanaan kan helpen om meer inzicht te krijgen. Voor mij waren dit allemaal nieuwe termen en begrippen en ondanks dat ik meer dan 10 verschillende audiogrammen heb, begreep ik er weinig van. Totdat ik in gesprek ging met Caroline. Zij vertelde mij er alles over en liet mij zien waarom ik met sommige woorden en klanken meer moeite heb. Hoe ik dat heb ervaren.

Anoeska

Wat een fijn gesprek had ik met Caroline. Meteen al blijkt dat Caroline veel ervaring heeft en echt kennis van zaken. Het gesprek gaf mij nieuwe inzichten en meer kennis over mijn slechthorendheid. Tijdens het gesprek kreeg ik meerdere keren een soort kriebel in m’n buik; dat wat Caroline uitlegde was zó herkenbaar. Ik voelde me gezien en gehoord. Na het gesprek voel ik me tien kilo lichter. Mijn gehoorprobleem mag er zijn en ik heb handvatten gekregen om er beter mee om te kunnen gaan. Caroline gaf mij ‘toestemming’ om slechthorend te zijn